Български | English  

НАЧАЛО НОВИНИ ECTS Kakво е ЕСТS? ECTS в РУ
ПРОГРАМАТА За програмата Еразъм политика Харта Еразъм Еразъм договори Вътрешни правила Ръководство и координатори Статистика
СТУДЕНТИ Обучение в ЕС Обяви за BIP Практика в ЕС Обяви за практика ESN Обучение извън ЕС Erasmus App Студентска Харта OLS Отзиви от участници Връзки
ДОКТОРАНТИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ и СЛУЖИТЕЛИ Обяви за BIP
ЕРАЗЪМ извън ЕС ЮБИЛЕЕН АЛМАНАХ COVID-19 КОНТАКТИ
Вход Панел за управление

Втори етап на селекция по програма Еразъм+ за 2021-2022 год.
  28 September 2021

Уважаеми студенти,

На 16.10.2021 г. (събота) от 9.00 ч. в аула 2.101 ще се състои проверка на знанията по езици (английски и турски, а датата за немски, френски и испански ще се уточни допълнително) за желаещите да се обучават в европейски университет или да проведат практика по програма Еразъм+ през летен семестър на академичната 2021-2022г. (краен срок за завършване на мобилността е 30.09.2022) Началото и краят на мобилностите за обучение зависят от датите на академичния календар на приемащата институция. Началото и краят на практиките са по договаряне.

В допълнение, обявяваме възможността за студентска мобилност (ссамо с цел обучение) в държави извън Европейския съюз, в университети, с които имаме сключени договори. Списък с дестинациите и финансовите условия ще намерите по-долу.

Поради ситуацията с КОВИД-19 мобилностите са зависими от евентуални ограничения от страна на властите и приемащите институции. Те могат да започнат виртуално и по-късно, ако ситуацията позволява, да продължат физически. Финансиране се получава само за физически престой в чуждата държава.

Обновен списък на университетите и фирмите, с които Русенски университет осъществява обмен на студенти, ще намерите в прикачените файлове долу.

Заявление за участие в селекцията, критериите за селекция и размерът на финансовата помощ ще намерите в прикачените файлове.

Заявления се приемат в офис Еразъм (Международен отдел) стая 1.313 до 14.10.2021. Може да се изпращат и сканирано до mbogdanova@uni-ruse.bg.

Студентите имат право да участват в мобилност във всяка степен на образование, като общият период на мобилност за степен не трябва да надвишава 12 месеца, включително zero-grant периодите и следдипломните практики. За специалност Право максималният период е 24 месеца.

За повече информация прочетете и секцията ЕРАЗЪМ ЗА СТУДЕНТИ на този сайт.

 


Съпътстващи документи: