Български | English  

НАЧАЛО НОВИНИ ECTS Kakво е ЕСТS? ECTS в РУ
ПРОГРАМАТА За програмата Еразъм политика Харта Еразъм Еразъм договори Вътрешни правила Ръководство и координатори Статистика
СТУДЕНТИ Обучение в ЕС Обяви за BIP Практика в ЕС Обяви за практика ESN Обучение извън ЕС Erasmus App Студентска Харта OLS Отзиви от участници Връзки
ДОКТОРАНТИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ и СЛУЖИТЕЛИ Обяви за BIP
ЕРАЗЪМ извън ЕС ЮБИЛЕЕН АЛМАНАХ COVID-19 КОНТАКТИ
Вход Панел за управление

Първи етап на селекция по програма Еразъм+ за 2021-2022 год.
  26 February 2021

Уважаеми студенти,

На 20.03.2021 г. (събота) от 9.00 ч. в аула 2.101 ще се състои проверка на знанията по езици (английски*, немски, френски, турски, испански**) за желаещите да се обучават в европейски университет или да проведат практика по програма Еразъм+ през академичната 2021-2022г. (периодът на провеждане на мобилностите е между 1.09.2021 и 30.09.2022) Началото и краят на мобилностите за обучение зависят от датите на академичния календар на приемащата институция. Началото и краят на практиките са по договаряне.

Поради ситуацията с КОВИД 19 мобилностите са зависими от евентуални ограничения от страна на властите и приемащите институции. Те могат да започнат виртуално и по-късно, ако ситуацията позволява, да продължат физически. Финансиране се получава само за физически престой в чуждата държава.

 

Обновен списък на университетите и фирмите, с които Русенски университет осъществява обмен на студенти, ще намерите в прикачените файлове долу.

Заявление за участие в селекцията, критериите за селекция и размерът на финансовата помощ ще намерите в прикачените файлове.

Заявления се приемат в офис Еразъм (Международен отдел) стая 1.313 до 19.03.2021. Може да се изпращат и сканирано до mbogdanova@uni-ruse.bg.

Студентите имат право да участват във всеки цикъл на образование, като общият период на мобилност за цикъл не трябва да надвишава 12 месеца, включително zero-grant периодите и следдипломните практики. За специалност Право максималният период е 24 месеца.

За повече информация прочетете и секцията ЕРАЗЪМ ЗА СТУДЕНТИ на този сайт.

 

* За изпита по английски ще се проведе разяснение на 16.03.2021 от 14.00ч на адрес https://meet1.uni-ruse.bg/b/tnz-txz-zdk

** Датата на изпита по испански ще бъде обявена допълнително.

 

Устната част от изпита по английски е онлайн тук: https://meet1.uni-ruse.bg/b/tnz-txz-zdk


Съпътстващи документи: